Home - Italien - Basilicata

Campingpladser i BASILICATA

Turistbyer

Oplev Turistbyer valgt af vores eksperter

Italien: Regioner

Basilicata: Oplev alle regioner

Planlæg din ferie på campingplads eller feriested med hele familien. Rejsetips til ferie.

Basilicata!

Basilicata er et område fuld af ting at se, gøre, spise ... og rejse!

Basilicata er stadig en kun lidt turistet region, og måske er netop det, dens held. En ferie på en af campingpladserne eller ferielandsbyerne i Basilicata giver mulighed for at opdage, hvor mange skønheder, der er skjult i dette område af Italien. Stille landsbyer, fortryllende strande og krystalklart hav vil gøre dit ophold i Basilicata uforglemmeligt.

Det er forbløffende, hvordan sådan et lille område kan have så stor variation i landskabet: fra bjergene, der når op til Pollino nationalpark gennem uspoleret natur, de enorme vidder af jord, fortryllede skove og landskaber der ligner månelandskaber.

De mest efterspurgte campingpladser er dem nær den smukke by Matera. Denne helt unikke by er blevet udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2019. Når man går på de kendte sten, som den historiske bykerne er bygget på, kan man gå ind i Materas Murgia Park for at beundre hulesystemet og stenkirkerne, der vil efterlade dig målløs.

For dem, der foretrækker en afslappende ferie, er der campingpladser ved havet både på den Tyrrhenske kyst, som strækker sig over 30 km og løber fra Punta Crivi til stranden kaldet d’a Gnola, syd for Secca di Castrocucco, og  på den ioniske kyst, hvor der er de smukkeste gyldne strande med fuldstændigt gennemsigtigt vand. 

Også campingpladserne i Metaponto er blandt de mest efterspurgte af turister. Denne by er udgangspunkt, hvis man vil udforske den joniske kyst i Basilicata, hvor vidunderlige bugter og vige ligger skjult. Stranden i Metaponte er bred og med gyldent sand og udstyret med badefaciliteter. Her er de mest imponerende rester af Magna Grecia i Basilicata.

Af andre meget smukke strande kan nævnes den i Scansano Jonico, en malerisk landsby beliggende mellem udmundingen af Cavone og Agri, stranden Cala Jannita i Maratea-provinsen, som på grund af det mørke sand har fået tilnavnet den Sorte Strand Spiaggia Nera, uden at glemme Calette di Maratea, som ligger i bugten Policastro skjult mellem klippeskær, og Fiumicello-stranden som er bred, sandet og derfor også velegnet til familier med børn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få vores tilbud og gode råd

Du modtager en mail med dine præferencer med hensyn til ferie, ud over vores regelmæssige tilbud der er forbeholdt vore medlemmer

Jeg giver mit samtykke til behandlingen af mine personoplysninger ved KoobCamp S.r.l