Grækenland: Regioner

Centralmakedonien: Oplev alle regioner

Planlæg din ferie på campingplads eller feriested med hele familien. Rejsetips til ferie.

Centralmakedonien!

Centralmakedonien er et område fuld af ting at se, gøre, spise ... og rejse!

Campingpladserne og ferielandsbyerne i Centralmakedonien ligger primært vedkysterne ud til Det Ægæiske HavHalkidiki halvøen og i Thessaloniki-bugten, ikke langt fra hovedstaden Thessaloniki. Regionen, der har færre turister end de andre dele af Grækenland, især blandt udlændinge fra Vesten, afspejler dens tætte forbindelse med Balkan og et historisk område af stor interesse, som det fremgår af de arkæologiske udgravninger af byerne Pella og Edessa, samt de mange monumenter i hele området.

Campingpladserne ved havet er imidlertid de foretrukne destinationer for turister, der vælger CentralMakedonien til sommerferien og Halkidiki halvøen er den mest populære: halvøerne Kassandra, Sithonia og Agion Oros eller Mount Athos byder på ideelle strande og faciliteter til campister. Mens Kassandra betragtes som den mest livlige på grund af de talrige hoteller og beværtninger i Kallithea, er der i Sintonia i stedet den højeste koncentration af campingpladser: strande og bugter omgivet af grønt byder på det ideelle miljø til afslappende dage ved det krystalklare hav, med mulighed for udflugter i naturen eller udforskning af landsbyerne ved havet. Også i Sintonia er der masser af beværtninger til en perfekt kombination af hav og fornøjelse, men området er mindre kaotisk end Kassandra. Agion Oros halvøen er derimod stille og tilstedeværelsen af Mount Athos giver et fortryllende landskab, prydet med klostre bygget på bjergsiden: halvøen er stort set utilgængelig og skal opleves med bådture.

Syd for Thessaloniki, langs fastlandskysten, efter nationalparken Axios-Loudias-Aliakmon, byder vestbredden af Thessaloniki-bugten på talrige campingpladser: ideelle til ferie ved havet på steder som Paralia og Den Olympiske Riviera, et område, der egner sig til afslappende ferier og opdagelse af et område rig på monumenter. Faktisk er vi på stedet for den græske mytologi, med Olympus-nationalparken, som med sin charme udgør det ideelle sted til udflugter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få vores tilbud og gode råd

Du modtager en mail med dine præferencer med hensyn til ferie, ud over vores regelmæssige tilbud der er forbeholdt vore medlemmer

Jeg giver mit samtykke til behandlingen af mine personoplysninger ved KoobCamp S.r.l